Általános kérdések

Hogyan tudok a fotózásokra bejelentkezni?
Telefonon, emailben vagy akár a honlapunkon és/vagy facebook oldalunkon keresztül küldött üzenetek segítségével is elérhetőek vagyunk. Keressetek minket bátran, szívesen válaszolunk minden kérdésre, kérésre.

Mennyi idő múlva kapom meg a fényképeket?
Az elkészült, retusált képek átadását digitális és papírkép formájában 10 napos határidővel vállaljuk. Ez természetesen a többi munkánktól függően akár kevesebb is lehet. Ha ennél hamarabb szeretnétek a képekhez jutni, külön megbeszélés alapján van rá lehetőség.

Milyen formában jutok a fotókhoz?
Az elkészült képeket, nagy felbontású jpg formátumban egy jelszóval védett online galériában éritek el. Ebből a galériából a nagy felbontású digitális képek letölthetőek. Kérésre a fotókat cd-re kiírva is szívesen átadjuk. A papírképeket egy személyes találkozó keretében illetve postán keresztül tudjuk eljuttatni.

Hol készülnek a fotók?
A fotózás történhet Budapesten, a III. kerületi stúdiónkban, saját otthonodban vagy akár külső helyszínen is. Ez miden esetben egyedi megbeszélés tárgyát képezi. Vidéki fotózások esetén külön benzinköltséget számítunk fel.

Milyen ruhát érdemes választanunk a fotózásra?
Ez a fotózás témájától függ. Általánosságban azt lehet mondani, hogy olyan ruhát érdemes választani, amiben jól érzitek magatokat, kényelmes. Érdemes figyelni arra is, hogy ne legyen a ruha nagyon apró mintás, kockás, sűrűn csíkozott, ez sokszor zavaró tud lenni az elkészült képen. Ha többen jöttök, próbáljatok a ruháitok színeiben, stílusában harmonizálni egymással (pl. ha egy családi fotózásnál Anyuka ruhájában van zöld, barna és fehér, akkor mondjuk Apa lehetne fehérben, a gyerkőc pedig zöldben) A kék farmer, fehér vagy fekete felsővel egy örök jolly joker, ezért azt mindig érdemes hozni.

 

Babafotózás

Mennyi idős korában szokták a babákat fotózni?
A kifejezetten újszülött fotózás ideális esetben a baba első két hetében történik. Ez először ijesztőnek tűnhet, főleg ha első gyermeketeket várjátok, de ez az a kor, amikor még sokat és mélyen alszanak, szinte alig érzékelnek valamit a fotózásból, könnyű őket öltöztetni, különböző pozíciókba helyezni.

Természetesen nem csak újszülöttek fotózását vállaljuk, így a baba bármely korszakában hívhattok minket. Nagyon szuper képek készülnek a pár hónapos, már ülni tudó gyerekekről is, és persze az első születésnap időszaka, az első megtett lépésekkel is jó alkalom lehet egy fotózáshoz!

Stúdióban készülnek a baba fotók vagy otthoni környezetükben?
A stúdiónk a III. kerületben van, szívesen látjuk itt a babákat és szüleiket is. Igény szerint azonban természetesen házhoz is megyünk. Mindkét esetben a picik igényeihez és komfort érzetükhöz igazodva dolgozunk, puha anyagú kellékekkel, halk háttérzenével. A számukra ideális hőmérsékletet hősugárzókkal biztosítjuk.

Mennyi ideig tart a fotózás?
Az újszülött fotózás az egyik legidőigényesebb műfaj, kb. 2-3 órát vesz igénybe (esetenként akár többet is!). Ez azért van így, mert nagyon fontos a babák ritmusához igazodnunk. Kivárjuk, hogy egyen, hogy megnyugodjon és azt is, hogy jó mélyen elaludjon. Fontos, hogy mi igazodjunk az ő ritmusához, hangulatához, hiszen csak így fog tudni ellazulni és elaludni a pici.

Mit vigyünk magunkkal és kivel mehetek a fotózásra?
Szebbnél szebb horgolt kiegészítők (fejpántok, pelenka takaró bugyik, gubók, takarók stb) közül választhattok, de természetesen hozhatjátok a kedvenc kis ruhácskákat is, melyekben szívesen látnátok viszont a kisbabátokat a képeken.
Az újszülött fotózásra a babán/babákon és Anyukán kívül szívesen látjuk az Apukákat is és akár a testvéreket is.

 

Kismama fotózás

Mikor a legideálisabb a pocakot fotózni?
Célszerű megvárni azt az időszakot, amikor már szép nagy, kerek a pocak, de azért még nem túl megterhelő a fotózás. Ezért általában a 7-8. hónapban szoktuk a kismamákat fényképezni. Persze ez egyénenként eltérhet (főleg iker terhesség esetén).

Mit vigyek magammal a fotózásra?
Mi is több kiegészítővel készülünk, de azért jó, ha van egy-két olyan dolog is, amit már a kisbabátoknak vásároltatok (pl. kiscipő, felirat a nevével stb). Érdemes hozni egy kényelmes farmert, egy fehér, és egy fekete felsőt, esetleg egy inget a párod gardróbjából. Nagyon jó, ha a melltartó pánt nélküli, és ha van egy testszínű és egy fekete szett belőle. A kiegészítők mellett a kedves Apukát is szívesen látjuk a pocakos fotózáson!

 

Esküvői fotózás

Hol vállaltok fotózást?
Egész Magyarország területén, sőt még az ország határon is túlra is szívesen Veletek tartunk a Nagy Napon!

Az esküvő bármelyik szakaszára kérhetünk fotózást?
Igen! Igény szerint vállaljuk a ceremónia, a vacsora, a hajnalig tartó mulatság megörökítését is, és természetesen a ceremónia előtt vagy után az ifjú pár fotózását családtagokkal, barátokkal. Az esküvőt megelőzően pedig jegyesfotózásra is bátran hívhattok minket!

Egyéb kérdések/kérések esetén bátran keressetek minket!